Latitude Sports Park

Previous

Project Description

Project Description

Location

Shanghai

Square Feet

5000㎡

Materials

Project Scope

Intro

Latitude is an indoor sports park originating in Australia. After the introduction of China, it built its first branch in Beijing. The Letu Space Sports Theme Pavilion covers an area of 4,000 square meters and is the largest indoor sports park in China. Latitude is the meaning of latitude and space. We continue the original brand meaning. The composite indoor sports park combines the concept of outdoor terrain to present the dynamic sense of the music space. The 4F area tries to adapt the trampoline, zipline and rock climbing to the national sports. The way as a whole is created as a brand image, through the combination of brand color and lighting and vision, to create a new concept of indoor sports park, with a single line, runway and hill shape to create a dynamic sense of space and social function. The vertical core transport function is presented by a staircase with a contour map projection. The combination of different sizes of circles, hope that the customer can sit or stand, is also a landscape and a communication platform. 5F takes the catering and PARTY as the main axis, continues the concept of the park, and uses the ground color and the runway as an extension of the elements. Different sizes of PARTY ROOM ignite the customer’s visual feast with rich and bright colors, and move the door through various activities. Meet a variety of functions. The design of the doorway area is also extended in the shape of a mountain, with the lines presenting the hills. The brand is exposed on the fourth floor, and the Australian elements are added on the fifth floor, reflecting the brand image. The orange perforated plate is used as the main material, incorporating the brand color and The light industrial element is the same as the material of the party room, which creates a brand image and reshapes the value. Partition lighting planning is adopted in the lighting. In the function area, the daylight color and high illumination light allow the user to clearly see each device and corner. In the moving line area and the waiting area, the dining space is warm and medium illumination. To relax the user’s mood, and to achieve a high level of experience, different from the light everywhere in the past, supplemented by ground lighting, in addition to safety considerations also enhance the sense of space. The biggest difficulty in this case is the fire protection problem inside the shopping mall, because both the trampoline and the rock climbing need sufficient height. Once the floor is opened, the original fire protection zone is destroyed. Second, in order to integrate the brand image, all equipment manufacturers are required. Color and fabric are fully coordinated, and manufacturers are scattered throughout the world. In the process of creating an overall image, the fire protection regulations, brand color vision system, marking system and business analysis were solved. The designer completed the balance of the overall design.

Latitude Sports Park
Previous
Next