Xishan Royal Scenic Marketing Center

Previous

Project Description

Project Description

Location

Guiyang, Guangxi

Square Feet

600㎡

Materials

Project Scope

Intro

“The base is located in Huaxi District, Guiyang City. The project is adjacent to the National Wetland Park, Huaxi Park, Golf Ecological Park, South University City and Luoping Ecological Park. The owners hope to design Guiyang’s unique geographical climate, natural and human characteristics, and innovation. The design concept of “harmony and difference” is proposed. The design concept begins with “There is no day in the sky, no land in Sanliping” The building itself is elliptical. How to use space and meet the feeling of natural leisure is a big challenge. We use the large in vitro type of wetland park as the outline of the main sand table model, and the ring type film and television hall with a larger proportion of elliptical body and The sand table model echoes, round and wave type in this case mainly reflects the romantic style of life and the simple shape of the mountain ridgeline, supplemented by the curved compartment of the male bathroom and the VIP room, the overall contour of the space is vague Presented. The main body of the space corresponds to the background wall of the bar-type film and television room, forming a feeling of envelopment, which makes the elements resonate and intersect. The wave-shaped wall has great challenges in construction, and the owner hopes to reflect the construction process. Pursuit and perseverance, the concept of wave from the Guiyang ups and downs of the concept of production, the ancient saying that the Yunnan-Guizhou Plateau “days no three sunny, no Sanliping”, and the ups and downs of the road, hillside, mountain edge is wave type The conceptual source of the wall can also reveal an irregular pattern in the space, making the space dynamic. The overall distinction begins with the design of the moving line and is divided into five major areas: Entrance reception area The arc-shaped barrier in the entrance reception area properly shields the interior space. The space that is too open is not the best for the first-eye image, so we deliberately reduce the vision of the entrance area. The reception desk is combined with the ring-type film and television hall. After entering the reception area, visitors will enter the ring-type film and television hall to watch 270-degree movies. In addition to the overall understanding of the project, the sound and light effect will infect the visitors to improve the positioning of the project. Sand table model visit area This area is located in the center of the space. There are two sand trays. The regional sand table and the community sand table are combined with the rear holographic screen to provide the whole rich information. The model itself is also based on the wave shape. The two layers of wavy interlaced area are set with LED lights. Light and shadow enhance the wave feeling, and the top of the ceiling is the protagonist in the space. It is also formed by the concept of undulating geographical features and the ridgeline of the mountain. The 16mm glued Ozon board is used to make the curved plate to form a semi-3D spherical body at a ratio close to a semicircle. We hope that from any angle, we can see the undulating wave feeling. At the same time, the sinking sphere properly breaks the stiffness of the ceiling and increases the visual intensity of the subject. The structural column in the sandbox is covered with a mirror, reducing the structure. It’s cumbersome and adds space to the level. Coffee bar and negotiation area The main function of the coffee bar area is to provide tea and internet service. The rear of the grille is the internet area. We set the wave wall to modify the original building arc wall. The vision of the two sides is the negotiation area. The ground in the negotiation area and the arc of the coffee bar are matched with each other. The space between the negotiation and the sand table is clearly defined. The ground in the negotiation area is raised and the wool carpet is laid to create a sense of high quality. Toilet area In this case, the design of the bathroom must be separated from the conventional bathroom. We hope that the bathroom is not just a bathroom, but a space that is comfortable and willing to stop. The male urinal is set to face the window, and the large area of the light makes the space bigger. Going along the curved wall, the mirror box on the wall is customized according to the elliptical proportion of the sand table. The space is more lively, supplemented by mosaic wall to add color to the space; the female bathroom is more focused on the concept of makeup area, L-shaped table connection Make-up area and wash basin, large-area mirror is convenient for women to make up makeup. The overall color of the marketing center is mainly white, white exudes a simple and pleasant feeling, like the landscape positioning of the project itself, the ground pavement continues the space shape, the pure design vocabulary is full of space, and the leisure experience and VIP treatment are integrated. With the natural landscape, reach the idea of ”and different”. “

Xishan Royal Scenic Marketing Center
Previous
Next