Light

Previous

Project Description

Project Description

Location

Ningbo, Zhejiang

Square Feet

450㎡

Materials

Project Scope

Intro

“Space is an ideology produced by human beings. When we think about space, we should not only consider the superficial aesthetics of design style and visual effects. We must learn from the most fundamental core, that is, the life extended from people. The type begins. This public space is located in the reception hall of the newly-completed residential community, where the owners will receive important customers and hope to create a comfortable atmosphere. The surrounding Linli Science Park and commercial building are part of a slightly faster and tighter work area. We hope that this space will become a temperate zone from the modern cold and cold to the comfortable life, injecting the temperature that attracts people’s initiative and closeness, but it will not be excessively lazy and rough, and people will be willing to carry out specific activities in the space. “Glass” is derived from the concept of natural symbiosis. The exterior landscape is designed by a collaborative architectural team. The imagery of the water combines with a large wooden grille. The sun shines through the grille at different points in time, creating progressive light and shadow. The exterior building is lighted in, and the indoor space is to retain the light, showing the trajectory of daylight flow, with natural wood and elegant marble, forming a semi-native semi-modern field tone, echoing the concept of natural symbiosis, blending modernity Concise and refined vocabulary. The public space in the room consists of an entrance area, a display area, a coffee shop, and a reading area. The entrance area is a mitigation area from the outside, using smoked Mugeshan to extend the landscape of the exterior building, and the light birds will guide people to the place where the skylights are scattered and the display area, and people will naturally stay here to watch. When the moving glass is transferred to the next area, the glass is transformed into a virtual solid line of metal construction, running through the middle island and reading area of the coffee shop. The light falls from the floor-to-ceiling glass on the right side and the wooden grille on the left side, and concentrates on the central axis of the space, breaking the hanging gold wire frame, and flowing between the inside and the outside of the frame. Space creates a broad visual experience, so people can move more unconstrainedly along their own consciousness. “

Light
Previous
Next