Wood toon

Previous

Project Description

Project Description

Location

Taipei, Taiwan

Square Feet

200㎡

Materials

Project Scope

Intro

“For more than 20 years of medieval residential buildings, three sides of the light, the original pattern of the upper and lower two floors a total of two rooms and two halls, the original space dynamic line complex, the space area is relatively small, the outer wall leaks seriously, lack of comfortable living atmosphere. After internal discussions, we decided to start with the basic functions, solve the problem of water leakage and moving lines, and rearrange the division of the window, extending the vision from the inside out, and the design theme is filled from the outside to the inside. We sorted out the space of 3 bedrooms, 3 halls and 2 bathrooms, and formed a simple moving line through the superimposed spaces. The main purpose of psychology in space is to reduce the oppression and complexity of space in shallow consciousness. One day’s life begins in the morning The distant park is surrounded by faint white mist Open the clouds and slowly enter the curtain The three-and-two-two morning morning people and the breakfast stalls Holding a coffee cup in hand Carrying a warm black coffee The world is so dynamic Life is so light Life in the city always revolves around convenience and efficiency Intensive group housing becomes the only scenery on the way home This is part of modern life The combined living room, dining room and kitchen no longer have a clear boundary, no conspicuous TV wall, or some form of sofa back wall. After entering the living room, the park and 101 are reflected in the leisure life of the park. attitude We fill it in the world of life – Muxiang The space is based on warm wood, and the porch defines the space attribute with gray stone. The solid wood that breaks into the wall becomes the artwork in the corner. The half-height TV cabinet, the real background is the walnut wall of the rear. 50mm wide solid wood, rational combing space relationship, the relationship between the restaurant and the kitchen is looming, like the ceiling grille and the wood in the ceiling looming, dining is no longer a form, but a way of life and attitude Presentation, the bar and the kitchen symbolize the owner’s hospitality, directly facing the door to the door, welcome friends from all walks of life in a welcome gesture, and everyone who enters the door can feel the warmth and wrap of the space. Turning upstairs, from the stairwell’s collection cabinets and display cabinets, as well as the walls extending from the living room, clearly define the 2F private space, facing the long workbench of the window, is a living space of personal interest, The teak table is also a space for tea and reading. The wall is covered with ultra-white travertine, which combines the softness and warmth of the wood. The raised tatami room is the only space in the home with a terrace, and is also compatible with the blue sky and white clouds. . 苒苒 is a comfortable release, the taste of wood in the air and the unique warmth of wood. With the trajectory of life floating in the space, the improvement of the quality of life can not be simply based on the design, modeling, and should pay more attention to life. The combination of detail and design, the taste, humidity, sound, light and moving lines in the air, each feeling is a bit of a drop in the home, the lifestyle caused by the park, together with the taste of wood. “

Wood toon
Previous
Next